Uitvaart regelen

Een uitvaart regelen is iets persoonlijks en bijzonders. Iedereen verdient een eigen afscheid, een uitvaart passend bij de wensen van de overledene en bij de wensen en herinneringen van de nabestaanden. Voor de één is dit een ingetogen en verstild afscheid. Voor de ander is het uitbundiger en mag het voorbije leven echt gevierd worden.

Bij ieder overlijden moeten er veel keuzes worden gemaakt voor wat betreft de uitvaart. Krijgt de dierbare een begrafenis of crematie? In welke uitvaartkist wordt de overledene begraven of gecremeerd? Hoe en waar wordt de dierbare verzorgd en opgebaard? Welke kleding en sieraden draagt de overledene? Worden er rouwkaarten gestuurd en een rouwadvertentie geplaatst? Wanneer en waar is er condoleancebezoek? Wanneer en waar wordt een afscheidsdienst gehouden?

Niet alles hoeft meteen de eerste dag beslist en geregeld te worden. In alle rust en zonder tijdsdruk geven wij u de gelegenheid om de juiste keuzes te maken. Keuzes die recht doen aan wie iemand is geweest en wat iemand heeft betekend. Een mooi afscheid ontstaat in de loop van de dagen. Uitgangspunt is dat vrijwel alles mogelijk is. Wij denken vanuit uw wensen in plaats vanuit bestaande mogelijkheden.

Wij staan u ter zijde bij het maken van de keuzes. Niet alleen praktisch maar ook emotioneel. Goede en uitgebreide informatie over al wat mogelijk is staat bij ons voorop. Misschien zijn er zaken die u graag zelf wilt doen, zoals bijvoorbeeld de laatste verzorging, het doen van aangifte van overlijden bij de gemeente, het sluiten van de kist. Dit kan allemaal, alles wordt zorgvuldig besproken. Wij kunnen u veel uit handen nemen, maar geven u ook indien gewenst alle ruimte om veel zelf te doen.

De uitvaart, de periode vanaf het overlijden tot na de begrafenis of crematie, wordt altijd door ons beiden verzorgd. Samen een. Wij horen en zien beiden uw verhaal en schakelen daarin moeiteloos. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat wij oog hebben voor detail. Wij nemen alle tijd om naar uw wensen en herinneringen te luisteren en deze te verwerken tot een gedenkwaardig en persoonlijk afscheid.