Nieuws

Liefde is de boodschap

Er is veel te vertellen over onderwerpen rondom uitvaartzorg. Vanuit ons enthousiasme doen wij dat graag. Maar ook anderen vertellen graag over onderwerpen rondom uitvaartzorg. Het volgende blog is geschreven door Madelief, verpleegkundige bij een thuiszorgorganisatie. 

Liefde is de boodschap

Er zingt een liedje in mijn hoofd: “Love is the message, and the message is Love, from the streets to the mountains to the heavens above….. You’ve got to give it to receive.” Liefde is de boodschap. De boodschap is Liefde. En: Je moet het geven om het te ontvangen! Alles begint bij jezelf. Liefde is onze natuurlijke staat. En ik geloof dat Liefde het antwoord is op alles. Het is mijn antwoord in tijden van verwarring, angst en verdriet. Het is ook mijn antwoord wanneer ik vanuit mijn werk in contact kom met mensen die gaan sterven en met hen die om hen rouwen. Ik DOE niet feitelijk iets. Ik BEN er, in Liefdevolle aandacht. Wanneer je Liefde laat stromen, gebeuren er wonderen. Het brengt een atmosfeer van rust, vertrouwen, kracht en vrede. Maar het geeft ook ruimte voor tranen om te vloeien.

Emoties mogen eruit, kunnen even ongeremd razen… Boosheid om de oneerlijkheid van de situatie, intens verdriet, radeloosheid… En ondertussen doet de Liefde nog een stapje harder haar best. Ik voel haar stromen vanuit mijn hart en vanuit mijn handen. Ze gaat daar waar ze nodig is. Net zolang totdat de storm van emoties weer bedaart en er weer rust gevoeld wordt. En de kracht om verder te gaan…

“Tot ziens. Het was fijn dat u er was. U bent zo’n goede zuster!” Ik glimlach. Een goede zuster? Ik weet het niet hoor. Ik doe helemaal niks. Ik laat alleen maar Liefde stromen. En dat kunnen we allemaal! Want Liefde is de boodschap. En de boodschap is Liefde…

Wanneer heeft u uw liefde laten stromen?