Nieuws

Donkere dagen tijdens kerst

donkeredagen

Het is december en hoewel het dit jaar niet koud is, zijn de dagen kort. Mensen kruipen naar binnen waar de kerstlampjes gezellig schijnen en de warme chocolademelk klaar staat. Overal hoor je kerstmuziek, de ballen glinsteren in de boom en de kaarsjes branden. Een fijne tijd.

Maar niet voor iedereen. In deze tijd, waar de nadruk ligt op het familieleven, gezelligheid en samenzijn is het extra moeilijk iemand te moeten missen. Een tijd die altijd zo gezellig was, maar nu eenzaam. Een gelukkig nieuwjaar, maar nu niet zo gelukkig. Het donker voelt extra donker. En dat is moeilijk.

December gaat ook weer voorbij en er zal ooit weer een betere tijd komen. Maar juist nu kan een beetje aandacht en troost soms heel gewenst zijn. Ga op bezoek voor steun en een goed gesprek, stuur een mooie kaart of brand een kaarsje.

Het wereldwijde, geloof- en cultuuroverstijgende ritueel om licht te verspreiden en te denken aan onze dierbaren die niet meer leven zorgt voor steun en kracht. Dit kan letterlijk, maar ook figuurlijk door er te zijn voor een ander in een donkere moeilijke tijd.

Bij wie gaat u de komende dagen, met de donkere dagen tijdens kerst op bezoek voor een beetje verlichting?