Nieuws

Music was my first love

music van hardeveld uitvaartzorg
Zo na de kerstdagen, tot aan oudjaar, is het tijd voor de Top 2000. De lijst met populairste aller tijden. Het laat mij nadenken over mijn favoriete plaat.

“Music was my first love”, een tekst die zeker op mij van toepassing is. Muziek loopt als een rode draad door mijn leven. Muziek maken, muziek luisteren, muziek voelen!! Er zijn zoveel situaties in het leven, waarbij bepaalde muziek iets met mij kan doen, nee doet! Vrolijke dans- en meezing nummers die mij blij maken. Teksten die me aan het denken zetten , instrumenten zo bespeelt die je, zonder tekst weten te raken.

Muziek doet veel voor me. Emoties als geluk , blijheid, verdriet, gemis. Muziek kan me troosten, me opvrolijken, me aan iets of iemand laten denken, me kippenvel bezorgen, maar ook tranen laten vloeien. Kortom muziek laat me voelen.

Muziek kan een boodschap meegeven, muziek kan je helpen bij gevoelens, bijvoorbeeld bij verlies en gemis. Muziek kun je delen. Ook bij een afscheidsceremonie kan muziek een grote rol spelen. Het, al dan niet, samen uitzoeken van passende muziek geeft gespreksstof. Uitgekozen muziek die je later nog steeds troost bieden en in ieder geval herinneringen oproepen. Ik ervaar dit als zeer waardevol.

Welke muziek is voor u belangrijk?