Nieuws

Er voor elkaar zijn

voorelkaar

Hoe vaak hebben we het de afgelopen dagen gehoord: Prettige jaarwisseling en een gelukkig nieuw jaar. De beste wensen voor 2016. Veel liefde, geluk en gezondheid toegewenst. Maak er wat moois van!

Allemaal goed bedoelde wensen, helaas niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Als je onlangs een dierbare verloren bent, als er door ruzie een verwijdering is ontstaan, als er sprake is van een echtscheiding, als er een nare ziekte de kop op steekt bij jezelf of een naaste. Allemaal situaties waarin het niet zo vanzelfsprekend is, dat het een gelukkig nieuw jaar gaat worden.

Gevoelens van verdriet, gemis, wanhoop, eenzaamheid en machteloosheid voeren dan de boventoon. Hoe graag je het ook anders zou willen en hoe positief je ook wilt zijn. Toch zijn alle goede wensen niet voor niets, juist vaak welgemeend! En ja, het leven gaat door, een waarheid als een koe.

Wat als we proberen er voor elkaar te zijn, niet enkel met woorden maar ook met daden?! Een extra bezoekje, belletje, appje of kaartje. Neem iemand in je armen en biedt troost, een luisterend oor. Ook een zogenaamd verzetje of uitje doet soms wonderen.

Kortom, wat als we laten zien, merken, voelen dat we er zijn voor elkaar. Zou dat iets verlichten, ja toch?! Weet zeker dat we allemaal wel iemand in onze omgeving hebben, die dit broodnodig heeft. Enne… mogen geven is altijd nog zoveel beter dan moeten ontvangen!

Wie sluit u in uw armen?